גם עולם הרפואה המערבי מתחיל אט אט להתייחס אל השלם Holism, ומעניין לראות את זה במעקב אחרי ה- פיברומיאלגיה (דאבת השרירים) או רעותה העייפות הכרונית. שנים רבות לא הסכימו הרופאים להתייחס אל הפיברומיאלגיה כאל בעייה רפואית ויתרה מזאת היו נוזפים במתלוננים שהם עצלנים ורוצים פשוט להתחמק מעול החיים. עם השנים גלשה הפיברומיאלגיה אל הגדרת מחלה ועכשו הציע מי שהגדיר אותה לראשונה, פרופ' יונוס, לדון בה ובסימפטומים אחרים כמו כאבי ראש או מעי רגיז, במסגרת רעיון של סינדרום מרכזי ביולוגי-פסיכולוגי-חברתי CSS – central sensitivity syndromes. התייחסות כזאת מאפשרת כמובן מיגוון דרכי טיפול נוספות להתמודדות עם הבעייה מזויותיה השונות.
וגם על סטרסס ופיברומיאלגיה Arthritis Research & Therapy 2007, 9:216
מימצאים ראשוניים על פיברומיאלגיה ועל שינוי בפעילות המח באיזור כאב.
ועוד מימצאים המרמזים על האופציה של וירוס כגורם לעייפות הכרונית.
Science, online October 8, 2009
אבל אולי לא וירוס…
מעניין לציין שרפואות המזרח כמו למשל הרפואה הסינית, מעולם לא העלו על דעתם להפריד בין הזויות השונות של החולי… וקרוב לוודאי שגם אני הגיתי את הרעיון להתייחסות אל ההשמנה כאל סינדרום של "דאגת הגוף" בהשפעתם.
ומחקר חדש מאוניברסיטת באזל הראה כי מדיטציה יכולה להקל רבות על חולי פיברומיאלגיה… וגם קצת שוקולד… וכמובן פעילות גופנית, גם התעמלות במים חמים וגם תירגול קוגנטיבי עוזר.
27 ביוני 2007 ב- 10:18 |
נדמה לי ש"השלם" של הרפואה ההוליסטית הוא whole ולא holy. אין שום דבר קדוש ברפואה המשלימה, רק זווית מבט אחרת.
(-:
27 ביוני 2007 ב- 11:11 |
holism זה לא קדוש
http://abyss.uoregon.edu/~js/glossary/holism.html
זה גם לא הכל…זה השלם שהינו יותר מסך כל חלקיו
9 באוקטובר 2012 ב- 17:10 |
אני מאמינה שקיים קשר ישיר בין גוף לנפש "כמדענית" של גופי אני עדיין בחיפושים אך נוכחתי לדעת שכאשר מעניין ונעים לי קל יותר להתמודד עם קושי באשר הוא עצם האפשרות לחלוק חוויות ותחושות מקלה גם אם מבחינה רפואית לא חל כל שיפור גופני..הנפש היא המסייעת לגוף להתמודד ולכן חשוב להשקיע גם בה לא פחות מכל טיפול רפואי גופני . כך יש להתייחס במדיציה המרגיעה את הגוף מן ההתמודדות הגופנית ומפנה למחשבה מקום לכוחות חדשים של רוגע ושלווה שבהם הכוח לחזק את הגוף פיזית וכך המכלול של גוף ונפש מתפקד טוב יותר.