כל הותיקים שניסו הרבה פעמים לרזות כבר יודעים שלגוף מהלכים משלו ולמרות שלרזות זה יחסית פשוט, הבעייה האמיתית היא איך למנוע את ההשמנה החוזרת. דיברנו כאן על מהלכי תאי השומן הדואגים להחזיר לעצמם את השומן שאיבדו בהרזייה ואני כרגיל מנסה להפנות תשומת לב לשרירים שיכולים לעזור לנו להפנות את תשומת לבנו/גופנו מההשמנה.
לפני כבר יותר מ- 10 שנים הקימו 2 רופאים בארה"ב את ה- The National Weight Control Registry מירשם משתתפים שהצליחו לרזות כ- 15 ק"ג ושמרו על זה יותר משנה…כיום יש כבר במירשם כ- 4000 משתתפים, כצפוי רובם נשים (80%)… מדי פעם מתפרסמים מימצאי מחקר על הקבוצה הזאת כשהמטרה המובילה היא לבחון מה מאפשר הצלחת הרזייה ארוכת טווח.
מהמימצאים עד כה נראה שיש כמה תכונות משותפות לשומרים על הרזיה ארוכת טווח והם: פעילות גופנית קבועה כל יום לפחות שעה, תזונה דלת קלוריות, מעקב קבוע אחרי המשקל (לפחות פעם בשבוע), 62% מהנרשמים רואים טלויזיה פחות מעשר שעות בשבוע (מעניין כמה שעות אינטרנט?) ו- 78% מהם מקפידים לאכול ארוחת בוקר כל יום.
מזה? מימצאים כל כך אלמנטריים? אין חדש תחת השמש?
אולי ברבות הימין מיחשוב הגוף יוכל לעזור…
ובינתיים, אני מקווה שיענו לי מהמירשם על שאלתי אם יש נתונים על הקשר בין מסת השרירים וההרזייה ארוכת הטווח…
בכל מקרה כולם מתחילים להבין שההתמודדות עם מגפת ההשמנה אינה פשוטה…
18 בנובמבר 2007 ב- 22:50 |
די הרבה.
ע"פ רוב, פעמיים בשבוע של עבודה כנגד התנגדות מפתחת מסת שריר סבירה, בגודל ששורף מספיק קלוריות ע"מ להשאיר את הגוף באיזון כל עוד לא מתפרעים באוכל.
18 בנובמבר 2007 ב- 22:55 |
תלוי למי…לבנים שריריים באמת מספיק פעמיים-שלוש בשבוע, לנשים – צריך כל יום שעה ולחסרות מסת שרירים (כמוני) צריך אף שעה וחצי…
😦
19 בנובמבר 2007 ב- 13:17 |
שומרת פלוס מינוס כבר בערך חמש שנים.
כמעט לא מתעמלת. רואה הרבה יותר מידי טלויזיה, לא אוכלת מאוד בריא.
אבל, נשקלת לפחות פעם בשבוע, ופעם בחודש בשומרי משקל. סה טו.
19 בנובמבר 2007 ב- 13:31 |
את היוצאת מן הכלל שמאשרת את הכלל
🙂